За дома

Оранжерии на топ цени за всеки

Много оранжерии се предлагат на различни цени в интернет пространството, но малко от тези места предлагат отличните условия за пазаруване като TeMax.bg. Днес ще ви разкажем малко повече за начините да се сдобиете с отлични продукти за оранжерии на цени, които да ви устройват.

Какво е нужно да се направи оранжерия

За да се направи една оранжерия е нужно да се замислите за нейните размери, място и видът на посевите, които ще бъдат поставяни в нея.

След това е важно да обърнете внимание на това как и в какво ще се поставяте тези посеви – някои градинари и земеделци предпочитат повдигнатите контейнери, вместо директното посяване в почва.

Това ще определена височината на една оранжерия, а това ще определи и това, от което ще имате нужда, за да я направите.

След като вече сте решили какво и как ще съдите, можете да започнете да проектирате своята идеална оранжерия. Тя може да бъде със скатен покрив, може да бъде обла, може дори да бъде кръгла.

Издължените оранжерии са най-популярни, тъй като предоставят най-много пространство за засаждане, но за сметка на това са и най-трудните за контролиране на вътрешния климат.

Формата на самата оранжерия ще диктува конвекцията и хидроподвижността вътре в парника, така, че е добре нещата да са по-заоблени. Избягвайте острите ъгли, тъй като те не предразполагат към толкова добра циркулация на въздуха.

Ще имате нужда от основа, покривало, разпонци както и за отвори за проветряване, които могат да бъдат направени елементарно и без механизми.

Можете да вземете мрежа да предпазите парника от градушка, което ще изиска от вас да закупите друга конструкция, която да обхване парника.

Как да удължите живота на една оранжерия

Удължаването на живота на една оранжерия се случва именно чрез употребата на защитна мрежа против насекоми, птици и градушка. Тя ще предпази нежното покривало, като направи цялостния живот на конструкция доста по-дълъг.

След това е важно да проветрявате, така ще намалите гниенето на основите на самия парник или оранжерии цени. Важно е да закупите добро покривало, което има UV защита, тъй като именни слънцето е най-големия враг на парниците.

Къде да намерите най-добрите цени на оранжерии

Покривала с UV защита против слънце можете да намерите на Temax.bg, като същевременно можете да намерите и цял друг вид инструменти и принадлежности за парници, в това число основи, покривала с различен цвят, и дори поливни системи, които да улеснят вашата работа.

Намерете основата на своите мечтани оранжерии цени на ниски стойности за всеки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *