За дома

5 тенти за тераса, които ще разнообразят дома ви

Много хора не знаят това, но в онлайн магазини като TeMax.bg се предлагат много и най-различни тенти за тераси. Те са особено приятен начин да увеличите комфорта на балкона си, без да се налага да строите, да търсите разрешение или да инвестирате време и пари.

По-долу ще ви споделим петте вида тенти за тераса, които ние успяхме да намерим, за които сме сигурни, че ще ви допаднат.

1. Сгъваеми тенти с монтаж за стена

Когато си помислим за обикновените градински тенти се сещаме са конструкция от плат с четири тънки крака във всеки ъгъл. Но истината, е че има тенти за тераса, които могат да се монтират на стената, без изобщо да заемат място.

Този вид тенти са от специален клас и се водят тенти за тераса с монтаж за стена, като те също така има артикулиращи рамена. Те могат да бъдат с обли „калпаци” или пък да бъдат предимно квадратни, с доста изявени скатове и висок връх.

2. Тенти с козирка

Тентите с козирка, за разлика от обичайните тенти за тераса, разполагат с допълнителен плат, който действа като козирка. Тя предпазва от сняг, вятър и дъжд, като увеличава площта на сянката, която тентата хвърля през деня.

Този вид са доста желани и търсени от клиентите на Temax.bg, тъй като са много подобни на тентите без козирка. Макар и да закриват една част от гледката през терасата, те възвръщат своята стойност при първия дъжд или непрестанният и безмилостен летен пек.

3. Тента с отразителна боя

Тентите с отразителни бои са специално направени така, че отразяват светлината и топлината от слънцето, а не да поглъщат светлината. Те често имат сребриста боя в основата, като много често имат отдаден слой, които пази плата от прегряване и изгаряне.

Този вид тенти са една идея по-скъпи от обикновените, но за сметка на това са отличен избор ако търсите наистина плътна сянка за терасата си.

4. Тента с поставка за под

Тентите с поставка на пода са отличен избор в случаите, в които не е възможен монтажът на тента за стена. Този вид се използват на остъклени балкони и там където, дори ако е възможно, хората не желаят да нарушават обвивката на колоните и стените.

Те имат тежка, солидна основа, която предпазва тентата от прекатурване.

5. Хоризонтална тента тип „козирка”

Хоризонталните тенти тип „козирка” са отличен избор за тераси с нисък таван, но доста широко разположение. Те се монтират малко под наличната козирка на терасата и са отличен избор за апартаменти на среден или последен етаж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *