За дома

Чаршафи – за какво да внимавате при купуване

Дори и да не сте новодомец, най-вероятно темата за нови чаршафи рано или късно ще достигне и до вас. Всъщност е добре вашият дом да разполага със сравнително голям брой чаршафи, така че да можете да ги сменяте регулярно и да имате достатъчно спално бельо за вашите гости.

Кои са отправните точки, от които да тръгнете, когато се насочвате към покупката на чаршаф? На този въпрос ще бъде отговорено тук, за да може следващия път, когато тръгнете към магазина, да знаете какво точно да търсите и за какво да внимавате.

Основни параметри на чаршафа

Размерът, материята и качеството са от определящо значение при избора на чаршаф.

Правилен размер на чаршафа

Предварително измерете страните на вашата спалня, за да може когато се озовете в магазина да не се чудите дали чаршафът ще е достатъчно и не прекалено голям. Ако разполагате с чаршаф, който пасва идеално на леглото, може направо да проверите неговите размери, тъй като това ще е гаранция за правилния избор впоследствие.

Важно е чаршафът да не е прекалено голям, тъй като ще бъде трудно да го подпъхнете в цялост. Също така не избирайте малък чаршаф, понеже рискувате той да се измества сравнително лесно, което несъмнено ще повлияе на качеството на вашия сън. Имайте предвид, че ако разполагате с топ матрак или матракът на леглото ви е по-обемист и издаден над рамката, ще се наложи да вземете малко по-голям размер от традиционния за вашето легло.

В онлайн магазина PoPijami.bg са описани подробно всички предлагани размери на включените в селекцията на магазина чаршафи. Предимство е, че в сайта може да се ориентирате бързо и лесно и да се възползвате от регулярните промоции, които правят цените на артикулите още по-достъпни.

Материя и качество на чаршафите

Необходимо е да обърнете съществено внимание на материала, от който е изтъкан чаршафът. Най-вероятно знаете, че памукът е сред най-предпочитаните варианти в това отношение. И има защо. Той предлага лекота, мекота и комфорт, сравнително добра проветривост и хипоалергенност.

Ако имате такава възможност, по-добре е да изберете стопроцентово памучно съдържание на спалното бельо, затова четете внимателно описанието на продукта, тъй като много често посоченото на табелката в магазина може да ви подведе за количеството памук, втъкано в конкретния чаршаф. Ако търсите достъпни качествени памучни чаршафи, PoPijami.bg предлагат асортимент с разнообразни предложения в различни цветове и десени.

Качеството на чаршафа зависи не само от материала, от който е изработен, но и от самата изработка, броя на нишките и начина на тяхното преплитане за създаване на плата. Обикновено тези качества не се посочват по достъпен за клиента начин, така че най-лесно можете да съдите за качеството при директен допир с плата. Преценете дали той не е прекалено груб за вас или материята е прекалено тънка и няма да осигури необходимата изолация на матрака.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *