Здравословно хранене

Предимствата да изберем ендодонтското лечение

Развитието на гранулом определено спада към най-разпространените и често срещани зъбни проблеми. В миналото то е било основна причина за вадене на зъби, но в наши дни има ефикасно лечение, което дава дълготрайно решение на проблема.

Ендодонтското лечение позволява на пациента да запази своите излекувани зъби, без да се налага екстракция. Това е добра възможност да се избегнат ненужни процедури по поставяне на мостове и импланти, като при това можете да се наслаждавате на естествената си усмивка цял живот.

Естетически резултати от ендодотско лечение

Почти винаги пациентите остават доволни от естетическата страна, тъй като все пак запазват своите собствени зъби, а добре извършеното ендодонтско лечение позволява зъбът да запази естествения си вид. Макар че при подобно лечение се прониква в корена и каналите на зъба, все пак след ендодонтска процедура не остават никакви външни следи, стига да не се е налагало цялостно изграждане на зъба.

Дори и тогава, ако е необходимо, може да постави коронка, която изглежда едно към едно по автентичност в сравнение с останалите зъби..

Консумация на всякакви храни и по-малко прегледи

Друго важно предимство е, че пациентът, който е преминал ендодонтско лечение, може да яде всички храни, които обича, без да има проблем със зъба. Мястото се нуждае от кратко време за да се възстанови, след което се усеща съвсем естествено.

Същото важи и за напитките – може да се консумира всичко, което пациентът е обичал и преди това, независимо топло или студено. Ако сте почитатели на топлия чай, ще можете да се наслаждавате на любимата си напитка без проблем.

Хубавото е, че в сравнение с други стоматологични процедури (например в сравнение с поставен имплант), пациентът ще има по-малка нужда от стоматологични прегледи.

Колко време ще издържи един зъб след прилагане на ендодонтско лечение

Ендодонтското лечение се приема за трайно и устойчиво решение, стига да е възможно да се приложи и стига да бъде направено както трябва и от добър зъболекар (разгледайте предложенията и възможностите на Churlinov.bg).

Докато хората поддържат високо ниво на грижи и спазват добра устна хигиена, зъбите, които са преминали през ендодонтска процедура, ще могат потенциално да останат в добро състояние през целия живот на човека.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *