За дома

Латекс или блажна боя – кое е по-добре

В ума на всеки предстоящ му ремонт има въпросът – „Боя или латекс?” – все пак трябва с нещо да покрием стените, не може да са само на мазилка или бетон. Това е важен въпрос, тъй като има огромна разлика между двата подхода – много хора избират латекс, други вярват на боята – в този текст ще разгледаме двете, за да вземете по-образовано решение.

Кое от двете е по-добре за дома

Всеки иска възможно най-доброто за себе си, за това и има толкова много възможни избори за покриването на стени, компании като Praktis.bg, например, изградиха името си от висококачествени блажни и латексови бои. Важно е преди да се продължи, да се уточни какво реално търсите – ако е лесна поддръжка то латекса е за вас, ако искате по-издръжливо покритие – блажната боя.

Цени на латекс и боя онлайн

Какво трябва да знаете за латекс боите

Има причина толкова много хора да използват латекс за стените у дома, навън и в офиса – лесно се ползва, лесно се нанася – добре стои и издържа дълго време. Всъщност от двата избора, латексът със сигурност е по-лесен за ползване, тъй като рядко изисква разреждане, на водна основа е и съхне бързо.

С него не е нужно да чакате дълго време, за да нанесете втори слой, след което е рядкост да се налага трети за изравняване. В зависимост от това какво използвате за нанасяне на боята, можете да се разминете с 2 ръце.

Важно е да грундирате повърхността преди да продължите, колкото и да е изкушаващо да преминете към главното ястие, е добре да положите основа, която ще позволи за по-равномерно покритие. След това, използвайки способ по ваш избор, се нанася първата ръка като не е проблем ако различните минавания се препокриват.

За равномерно покритие е най-добре да се използва пистолет за боядисване, но за по-домашни условия и мече със ситни косми също е подобаващо. Най-добрите мечета са донапреновите, понеже те оставят най-равномерните следи и вероятността за грешка е малка.

Какво предлага блажната боя

Блажната боя е изключително сигурен вариант, това е акрилна субстанция, която съхне бавно, но когато изсъхне добива доста гъвкава и здрава повърхност. За това тази боя се използва най-добре в мокри помещения или за външни потреби – ако става дума за парни стаи или кухни, блажната боя е шампион.

Един от недостатъците й, обаче, е че изисква време за съхнете а нанасянето изисква опит за равномерно разпределение на сместа по стената. За разлика от латексовите бои, блажните не са саморазливни и не се изравнят от само себе си, вероятността за стичане и неравномерности е голяма.

Ако искате най-добрата боя и латекс тогава Praktis.bg е за вас, те са експерти в тази сфера а селекцията им ви дава много свобода на избор за цвят, завършек и качество.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *