Услуги

Уеб дизайн – история и правила

През годините на интернет развитието уеб сайтовете в мрежата носят тенденция на своята визия, тип на функционалността си и определено отношение към интернет потребителите.

През годините тези тенденции, тези типове функционалност, визия и дизайн, са се променяли, променяло се е и отношението между уеб сайта и интернет потребителя.

Функционалност и програмиране

Изработка на онлайн магазинС увеличаването на интереса на населението към интернет средата се е увеличавало и ползването на първите публични уеб сайтове. Те са представлявали статична информация, подредена в табличен вид и обикновен текст, придружен понякога със снимки. Първите промени са били с увеличаване на мащаба на уеб сайтовете и включващата се в тях информация. Но първите сайтове са ставали все по-големи, а хората, които са ги ползвали, все повече. Било в истинско предизвикателство да ги ползваш и да боравиш с интернет, но един ден, когато тръпката е претръпнала, забавните емоции са се превърнали с досадно неудобство.

Така са се появили първите търсачки с уеб сайтовете, образувала се е функционалност, програмирането в уеб сайтовете вече се е насочило и към техните потребители. Създали са се възможности за търсене, за сортиране, за филтриране, след това за обработване на информацията онлайн в реално време, след това нейното препращане и т.н.

С увеличаване на интереса към интернет и с увеличаване на броя и мащаба на уеб сайтове неизбежно по естествен път е дошла нуждата от графичната промяна. Така е започнала ерата и на уеб дизайн еволюцията, особено и най-вече в представянето на онлайн магазините.

Уеб дизайн и графичен интерфейс

Докато програмирането е правило някакви скучни неща, незабележими за посетителите на уеб сайтовете, уеб дизайнът е започнал да образува първите си тенденции, да се обособява като наука, да се развива и да предлага на интернет потреблението удобство на работа, както и приятно усещане за вложени чувства и професионализъм в уеб. Интернет вече не бил просто таблици на бял фон с шрифт по подразбиране.

Потребителско изживяване

Почти две десетилетия по-късно интернет сайтовете не са само уеб дизайн и програмиране. Така нареченото потребителско изживяване е важна част от опита на интернет потребителя по време на посещението си в даден уеб сайт. Интернет отдавна вече не е само забавление, а от години се е превърнал и в скучно задължение, особено за хората, чиито служебни задължения са свързани с него. Има служители във фирми, които прекарват на ден по 10 часа в интернет и посещават над 100 сайта, защото това е част от работата им. Търсят определена информация в тях или изпращат, участват в дискусии, наблюдават други участници, водят записки, или просто приемат по хиляди поръчки на ден или обслужват клиенти онлайн.

Независимо дали един уеб сайт ще се ползва от хора, чиито професии ги задължават, или ще се посещават от обикновени потребители на мрежата, които търсят единствено забавление, нови запознанства или просто искат да убият малко време, всяко съвременно интернет уеб място се създава с максимално детайлно планирано потребителско изживяване, а целта на занятието е да се задоволи и последната прищявка на Негово Величество Интернет Потребителя и той да остане с приятно усещане и спомен за нашият уеб проект.

Ако желаете качествена и актуална визия при изработката на онлайн магазини си, потърсете професионален партньор, който е наясно с еволюцията и следва тенденциите в развитието!

И тенденцията довежда до нови висини през 21 век, когато започват да се налагат масово магазините в интернет. Те започват да пренасят сферата на търговията от улиците в дигиталното пространство и по този начин светът вече започва да принадлежи на едно бързо и бурно развитие. Затова, когато започнете да правите първите си крачки онлайн и търсите партньор в създаването на онлайн магазини, за да направите вашия проект, потърсете Албисофт! Те ще се погрижат за безупречната ви визия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *