За дома

Как да използваме въжета за декорация в интериора у дома

Въжето е толкова прост, елементарен и дори обикновен предмет, но ако имате по-разчупено мислене и въображение, можете лесно да го впишете в декорацията на своя дом.

Умелото му използване може да ви помогне в създаването на някои наистина интересни творения, стига да се използва с малко чувство на естетика и въображение. А идеи можете да намерите в интернет, при това безкрайно много.

В тази статия ще това как можете да използвате въже за да създадете винтидж елементи за вашия дом. А най-хубавото е, че не се изискват някакви специални умения за целта.

Превърнете най-обикновената ваза в произведение на изкуството

Превръщането на една съвсем обикновена ваза в произведение на изкуството е изключително лесно, стига да разполагате с обикновено въже за декорация и малко лепило.

За целта можете да експериментирате с вазата, която харесвате най-малко която, така или иначе, не поставяте на видимо място в дома си. Единственото условие, с което трябва да се съобразите, това е повърхността на вазата – тя трябва да бъде гладка и това е задължително.

За да декорирате с въже вазата, трябва предварително да сте купили достатъчна дължина въже за декорация (предлагат се различни модели на страницата на Dara.bg).

Можете да изберете или стандартен модел въже с класическия цвят на канап, или да заложите на някоя от по-колоритните разновидности (има в бяло, червено, жълто, розово, синьо, лилаво и други).

След това трябва да подготвите вазата, като с подходящо лепило трябва да намажете повърхността ѝ. На теория трябва да намажете цялата ваза, но на практика е по-добре да действате на части за да не се цапате.

Лепилото трябва да изберете сами. Трябва да е нещо в по-голяма опаковка и което да е подходящо за материята, от която е направена вазата (керамика, стъкло или пък пластмаса например. В търговската мрежа се предлагат всякакви разновидности, така че тук имате богат избор.

Последната стъпка е и най-сложната, а именно, нанасянето на въжето и овиването му около вазата. Това трябва да се прави внимателно, като се стараете да го навивате плътно и равно.

В единия край винаги остава малка неравност, което няма как да се избегне, но пък можете да я поставите с лице към стената за да не се вижда.