Услуги

Вторични суровини или пълно рециклиране – кое е по-изгодно за вас

Искате да се отървете от стар автомобил? Прекупувате бракувани коли и търсите най-изгодната цена за продан на коли за скрап в София? Тогава тази тема е доста важна за вашият бизнес и личното ви удобство – кое е най-добре да предадете колата си – вторични суровини или за рециклиране?

Пълно усвояване на всеки детайл за най-висока цена на препродаване

Изкупуване на коли за скрап

Това, което е от значение и при двата процеса, е че са крайна дестинация за една кола. За да се стигне до там, това означава, че даден автомобил е прекалено труден за поддръжка, има сериозни механични проблеми или е просто в невероятно окаяно състояние.

В този текст ще обсъдим предимствата и недостатъците на двете места, както и къде ще намерите най-добрата цена и удобство при предаване на бракуван автомобил.

Център за рециклиране

Центровете за рециклиране на автомобили в България са рядкост – това е понеже самият процес на рециклиране изисква специализирана машина и голяма инвестиция. Една от най-добре известните фирми в страната – EcoMetal.bg се занимават с цялостното и пълно рециклиране на автомобили и техните съставни части.

При предаване, вие получавате документ за верификация и бракуване, което ви освобождава от финансови задължения като данъци на превозното средство. Получавате и безплатно извозване от ваш адрес в София и цялата страна до центъра за рециклиране, както и уговорената сума.

Тук не е нужно да разглобявате или раздробявате колата собственоръчно, а можете да я предадете цялостно, с тапицерия, акумулатор и всички други нейни части.

Вторични суровини

Вторичните суровини са доста често срещана гледка в покрайнините на големите градове, както и индустриалните зони на по-малките. Това са специализирани места, които събират, изплащат и обработват черни и цветни метали, като цената зависи както от пазарната стойност на металите, така и от самата управа на депото.

Един от недостатъците на тези центрове, е че там се приемат само и единствено метали, което означава, че вие сте задължени да премахнете всичко от колата, което не пада под тази категория. Това отнема време, труд и доста усилия от ваша страна, а транспорта е под въпрос, или трябва да наемете или да закарате сами.

Цените на изкупуване на коли за скрап в София и страната

Ценовата разлика между двете места може да бъде доста осезаема – центровете за цялостно рециклиране могат да ви предложат по-голяма сума, отколкото вторичните суровини. Това е понеже те са способни да извлекат полза и от не-металните части на колата, като така спестяват транспортни средства, природата и вашата намеса в разглобяването на колата.

Ако търсите възможно най-добрите цени за коли за скрап в София, тогава Еко Метал е правилното място за вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *