Пътуване

Най-доброто време за почивка в Гърция

Заради това, че южната ни съседка е разположена в субтропичната средиземноморска климатична област, то зимата е краткотрайна и сравнително мека, докато лятото продължава изключително дълго и с това облагоприятства всички туристи, прииждащи на територията на Гърция от всевъзможните краища на света. За да бъдем максимално полезни на онези от вас, на които им предстои да направят резервация за почивка в Гърция, то ние ще разгледаме времето, отнасящо се за отделните части от страната.

Полезна информация за времето в отделните райони в Гърция

Дори и някак странно да ви се струва, то климатът в отделните краища на топла и приветлива Гърция се различава. Затова никак не е лоша идеята да се интересувате предварително, ако възнамерявате да я посетите, особено ако със себе си водите бебе или малко дете. Предлагаме ви да прочетете съсредоточено написаното по-долу и да се опитате да запаметите колкото се може по-голяма част от информацията, която сме изровили специално за вас, хората, обичащи да пътуват.

  • Драма

Това е един от най-хладните градове в Гърция. Зимата е сравнително по-студена от останалите части на страната, но за сметка на това лятото се откроява с изключително високи температури, достигащи +40 градуса. Не винаги септември и октомври са подходящи за лятна почивка. Често се случва температурите да са по-ниски и не позволяват къпане в морето, както и придобиване на златист загар на плажа.

  • Солун

Със сигурност сте чували за този град и неговото гостоприемство, по отношение на температурите. Лятото на това място започва приблизително през май месец. Температурите са подходящи за къпане и дълги почивки на плажа. Слънцето успява да огрее до толкова, че в много от случаите температурата достига до +40 градуса.

  • Лефкада, Кефалония, Закинтос, Атина

На тези места лятото обикновено е с продължителност близо 6 месеца. Можете да си организирате почивката още през май месец, тъй като тогава е доста топло и приятно. Ако сте с малко дете или бебе, то началото и края на лятото ще се окажат най-подходящи за пътуване до Гърция. Зимата е до толкова кратка, че местните дори не могат да й се насладят, тъй като температурите не падат под +14 – +15 градуса.

  • Крит
Оферти за Гърция
Почивки и екскурзии на ниски цени https://travo.bg/

Това е най-топлата точка от територията на Гърция. Тук климатът е до толкова сух и горещ, че през разгара на лятото е почти нетърпим. Септември и октомври са изключително благоприятни за пътуване до тази точка от страната. За да избегнете дъждовния период за Крит, то запомнете, че трайността му е от октомври до март.

Надяваме се почивката ви в Гърция да бъде свързана с куп положителни емоции и моменти, за които да си спомняте с усмивка на лице. Вярваме, че статията ви е била изключително полезна и благодарение на информацията, изписана по-горе, ще можете да планувате почивката си по възможно най-разумния начин.

Ако ли обаче се колебаете от къде да стартирате със самата организация, то нашият съвет е да посетите сайта за изгодни туристически оферти Travo.bg, където ще попаднете на безброй предложения, сред които да избирате. Надяваме се да сме ви били полезни и вашата предстоящите предстоящи почивки в Гърция да се превърнат в любими семейни спомени, за които дълго време след това да разказвате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *