Друго, За дома, Идеи и съвети

Охлювите вече не нападат градинката в двора

Въпреки че със семейството ми отдавна обитава големия град, можем да кажем, че сме едни от малцината късметлии, които изживяват щастието да живеят в хубава и просторна къща. Обичам всяка част от нея, но любимото ми място е просторният двор. Именно заради него винаги съм искал да живея в къща и не мога да си представя да не разполагам с това страхотно удобство. В двора сме си създали приятна и релаксираща атмосфера, а жена ми дори успя да сътвори прекрасна градинка, пълна с най-различни растения. Разнообразието от ароматни цветя е достойно за ботаническа градина, а в края дори има и няколко лехи с посеви.

Всичко е толкова фантастично, че аз лично излизам извън кожата си, когато някакви външни фактори развалят всичко, което сме постигнали в двора и градинката си със собствените си усилия. Последният проблем, с който трябваше да се преборим, беше свързан с набезите на охлюви върху растенията. Някои от тях бяха частично или дори напълно унищожени и със сигурност не можех да оставя нещата така. Единият от съседите ми ме посъветва да купя отрова за охлюви и всякакви вредители, но това ми се стори като твърде крайна мярка, която, освен всичко друго, вреди на животните и природата. Затова потърсих друго решение и открих един интересен продукт – гранулат против охлюви.

Тези гранули се използват изключително лесно. Просто се разпространяват в почвата около растенията в градинката. Това е достатъчно, за да започнат да действат. Ефектът им се изразява в естествена бариера, която спира слузестия секрет на охлювите, без който те не могат да се движат. Накратко – с помощта на гранулата тези вредители нямат никакъв достъп до градинските ни растения, при това – без да бъде убит нито един охлюв.

Останахме наистина впечатлени от този страхотен продукт и постоянно го използваме, за да не допускаме охлювите до красивите ни цветя и лехи. Гранулатът, освен това, е евтин и лесен за употреба и не ни коства почти нищо да го използваме. Препоръчах го дори и на всички съседи, защото всеки се оплаква от охлюви в градинката. Тези, които последваха съвета ми, са също толкова доволни, колкото нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *