За дома, Идеи и съвети

Как да изберете трактор за вашата малка ферма

Да притежавате малка ферма със сигурност означава, че имате по-малко площи, на които засаждате, отглеждане и събирате реколта, но дори и за тази малка земя и реколта ще се нуждаете от подходяща техника. Препоръчително е да потърситеподходящ трактор за размерите на вашата ферма.Може и да ви е скъпичко и да се наложи да кандидатствате за кредит, но тази инвестиция си заслужава. Помислете колко трябва да плащате, ако наемате човек с трактор, дали тракторът под наем ще ви е винаги под ръка, за да можете да си свършите работата. Предлагаме ви няколко практични съвета за това как да изберете най-добрия трактор за вашата малка ферма.

Сметнете площта на фермата си

Важен аспект, който трябва да имате предвид при покупката на трактор, е размерът на вашия имот, по-специално размерът на земята, за която ще използвате трактора. Това е важно, тъй като може да ви помогне да определите размера на трактора, от който се нуждаете, както и всички аксесоари за него.

Малък двигател

Разгледайте всички аспекти на тракторите, които търсите, като започнете с двигателя на машината.

Повечето трактори работят с дизелово гориво или бензиново гориво, като дизеловите двигатели предлагат повече мощност, отколкото техните бензинови еквиваленти. Мощността на всеки двигател се измерва в конски сили, а по-големия брой означава по-голяма мощност. Големият трактор с много конски сили е идеален за работа в голяма ферма, но за по-малките ферми  ще ви е нужен по-малък трактор със средна мощност.

За каква дейност ще се използва тракторчето?

Най-лесно е да направите един списък на дейностите, които се извършва във вашата малка ферма, за да решите какво допълнително оборудване може да се наложи да купите за вашия трактор.

Какъв тип трактор отговаря на вашите нужди?

Трактори за трева и градина: Тракторите за трева и градина са лекотоварни и са най-подходящи за косене на трева и за теглене на малки товари.

Компактни трактори: Те са с мощност от 15 до 50 конски сили и са предназначени за потребителския пазар. Компактните трактори са проектирани с комфорт, лекота на работа и лесна поддръжка.

Преценетекое е подходящо за вас

Собственикът на малка ферма трябва да знае точно кой трактор е подходящ за него, затова трябва да вземете предвид размера на вашия имот, преди да взимате решение за покупка. След това преценявайте всичко останало.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *