Здравословно хранене

Колко протеини да приемаме дневно, за постигането на максимални резултати

Прави ни изключително силно впечатление, че значителен процент от хората в обществото се стремят към това да водят здравословен начин на живот, обвързан с балансирано хранене и посещаване на фитнес залата поне няколко пъти в седмицата. Истината е, че извайването на съвършеното тяло е възможно единствено тогава, ако в менюто си включите прием на протеини под формата на хранителни добавки, тъй като не винаги в храната се съдържа достатъчно количество.

Това съвсем не отрича солидната порция вкусно приготвен ориз, към който е добавен шепа броколи например. Дали обаче количеството на белтъчини в него е достатъчен, за да може тялото ви да се възстанови пълноценно след тренировка и да се чувствате свежи, жизнени и активни, както и да стимулирате производството на нови мускулни влакна? Разбира се, че не.

Препоръчваме ви да се консултирате с професионалист, ако сте решил ида стартирате с приема на протеини, под формата на хранителни добавки. Опитно лице може най-точно да ви съветва, относно това кога и какво количество да приемате, спрямо личните ви цели, намерения, потребности, тегло и прочие.

Магазин за протеин
Онлайн магазин за хранителни добавки https://www.fitneshrani.com/

В текста по-долу ще говорим най-общо, като молбата ни е да не експериментирате на своя глава, особено, ако страдате от някакви здравословни проблеми. В подобен случай е строго задължително да посетите медицинско лице, така че да ви бъде дадено позволение, относно приема на допълнителни белтъчини.

Друго важно нещо, свързано с покупката на хранителни добавки, е мястото, където ще инвестирате своите пари. Не се доверявайте на случайни търговци, тъй като това би могло значително много да усложни вашето положение и да ви навлече сериозни неприятности в бъдеще. Препоръчваме ви да се доверявате единствено на места, които са лицензирани да предлагат подобен вид стока.

За да ви улесним значително много, то нашето предложение е да посетите онлайн магазина FitnesHrani.com, където ще попаднете на преливащ от разнообразие асортимент, включващ всевъзможни видове протеини, подходящи както за след ставане от сън, така и за преди и след тренировка.

Какво трябва да знаем за приема на протеини

Онези от вас, които работят за повишаването на мускулната си маса или се опитват да намалят телесното си тегло трябва да са наясно с това, че без протеини няма как да постигнете оптимални резултати. Разбира се, тук ключовият момент е количеството на приетите белтъчини, както и времето, през което да си ги набавяте.

В редовете по-долу ще ви посочим какви количества е редно да приемате, спремо това каква е вашата телесна маса. Ако сте от хората, свикнали да се раздават на макс във фитнес залата, то нашето предложение е да умножите числото 3 по килограмите на телесната ви маса. Получената стойност са протеините, които трябва да включите в дневното си меню.

Онези от вас, за които спортът не е от първостепенна важност и обикновено тренират максимум 3 пъти в седмицата, без да дават кой знае колко от себе си, следва да умножат по числото 2. Това, добре е да знаете, е минималният дневен прием на протеини, които следва да сте приели. В противен случай извайването на съвършено тяло ще се превърне в мираж за вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *