За дома

Как да изберем плочки за баня в 5 стъпки

Как да изберем плочки за баня в 5 стъпки? Ако в близко бъдеще ви предстои ремонт на баня, но се чувствате неуверени по отношение на това, което искате да поставите там, значи сте попаднали на правилното място. В следващите редове ще разгледаме как да изберем най-подходящия модел и как да създадем банята на мечтите си.

  1. Изберете това, което ви изглежда най-атрактивно

Има магазини, които предлагат наистина огромен брой различни модели плочки за баня. Ако разгледате предложенията на ПРАКТИС, със сигурност ще има поне десетина модела, в които буквално е се влюбите. Заделете настрана снимка на всеки модел, който ви харесва, след това помислете, като изчакате ден-два.

  1. Свийте избора максимално

След като сте изчакали малко време, сега вече ще можете да свиете своя избор до 2 или 3 модела плочки. Това е стъпка в правилната посока, като по този начин ще ви бъде по-лесно да се спрете на окончателния вариант. Мислете монохромно, като се стараете да избягвате шаренията. Харесвате сиво? Тогава комбинирайте няколко нанса сиво с малко бяло например или пък с деликатен розов акцент. Просто не прекалявайте.

  1. Придържайте се към един стил и цвят

Ако имате два три любими цвята, най-добре се придържайте само към един от тях, защото в противен случай ще се получи “манджа с грозде”. Не съчетавайте смело цветове, които нямат място заедно в една баня. По-добре задръжте малко темпото и помислете, отколкото да прибързвате и после да се ядосвате.

  1. Помислете за поддръжката

Може да ви звучи добре да поставите черен гранитогрес, но помислили ли сте какво усилие изискват например черните плочки в почистването? Това е само един пример за да се замислите за това как да си спестите нуждата да робувате на своята баня. Тя е там за да ви служи, а не вие на нея.

  1. Изберете акцент

Последната стъпка е да изберете някакъв акцент, който да се добави в съвсем малко количество. С това не бива да се прекалява. Акцентът може да е една хоризонтална линия или цяла стена (например в самата душ кабина), но внимайте. Нали не искате нещо, което да дразни окото? Помислете за нещо обединяващо, което да се съчетава с обзавеждането или аксесоарите в банята.