Пътуване

Finnair ще си партнира с легендарните Marimekko

Редица хора не смятат Finnair за една от най-вълнуващите авиокомпании. Според, мнозина, пише авторът Джони Кларк в своя статия излязла наскоро, превозвачът със своите ефикасни и прости услуги често пъти се струва скучен на пасажерите.

Всичко обаче се променя, особено в днешния забързан и нуждаещ се от концепции и уникално отношение свят. Finnair намира промяната в лицето на уникалните дизайнерски продукти Marimekko, които качва на борда на самолетите си. Брандът ще снабдява компанията с нови прибори за хранене както и със специални завивки и текстилни изделия за времето на полета.

Семплите и елегантни принтове на Marimekko са изключитено смело и находчиво допълнение към услугите на авиопревозвача. Цветните дизайни правят атмосферата на борда уникална и което е най-важно уютна и привлекателна. Определено тези артикули ще внесат цвят в самолетите на финландския превозвач, като се очаква въведението първо да бъде изпробвано по азиатските маршрути.

Finnair вече показа новия си A340 декориран с Marimekko. Украсата е направена с емблематичния цветен мотив „Unikko“. Предстои идната пролет, когато бъдат въведени масово новите дизайнерски допълнения, да се появи и още един самолет декориран с мотив от Marimekko.

При оповестяването на това ново партньорство между авиолинията и дизайнерската компания, стана ясно, че Finnair отдавна планират подобно сътрудничество.

Според управата на компанията, целта им е да се превърнат в дизайнерска авиолиния и да успеят да задоволят всичките пет сетива на пасажерите си по време на техните полети. Според изпълнителния директор на компанията сътрудничеството с Marimekko е важна стъпка в правилната посока, която ще доведе компанията до целта да стане дизайнерска.

Към това трябва да се прибави и факта, че финландският превозвач ще се превърне в летящ посланик на креативността и красотата на финландския дизайн, което ще им спечели още нови привърженици.

По план предстои превозвачът да започне и продажба на лимитирани серии от продуктите Marimekko-Finnair на борда на самолетите си. Нещо, което например KLM също ще правят в съдружие с Hella Jongerius.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *