Услуги

Електрическите вишки – какво трябва да знаем за тях

Електрическите вишки са едно много удобно за ползване и модерно помощно съоръжение при извършване на ремонтни дейности. Техният характер позволява лесно и бързо адаптиране към условията на всеки един обект, като са много практични, компактни и лесно приложими в процеса.

Как функционират електрическите вишки

Отдаване под наем на вишки

Този вид вишки работят изключително плавно и позволяват изключително плавно и внимателно издигане. Тъй като работят с електрически мотор, те трябва да бъдат постоянно свързани с електропреносната мрежа.

Задвижват с хидравлика и електрически мотори, а като алтернатива могат да бъдат свързани и с генератор на ток (ако се използват в обект, където няма електроенергия по някаква причина).

Ако са включени към генератор, той трябва да може да се включи към вишката и да осигури необходимото напрежение в зависимост от големината на съоръжението. 

Статични или подвижни

В зависимост от особеностите на извършваната работа и според вашата конкретна нужда на момента, фирмата ви дава възможност да избирате измежду подвижни и статични модели вишки, които да наемете.

Подвижните са подходящо решение когато трябва да се извършва някаква по-обхватна дейност, например почистване, което се предполага, че трябва да обхване по-голямо пространство.

От своя страна, статичните са добър вариант, когато трябва да извършите определен ремонт на малко пространство, като монтаж или подмяна на нещо, което само по себе си е локализирано на конкретно място

Самоходни модели – за максимално удобство при извършване на работа

Самоходните модели позволяват не само придвижване с вишката от едно място до друго, но и дават възможност също така за по-лесно управление от коша на съоръжението.

Телескопични вишки предимства и недостатъци

Телескопичните вишки са най-компактни и заемат малко пространство, така че е лесно да се намери за тях специално място докато не са в употреба. Ако наемете подобно съоръжение например за месец, няма гаранция, че ще имате нужда да го използват постоянно. Ето защо в останалото време ще можете лесно да му намерите място.

Тези вишки в повечето случаи  са с доста по-малък размер, но за това пък често имат и по-малък капацитет за повдигане на тежести. Ето защо те не са добро решение при тежки ремонти, а по-скоро при по-леки и рутинни задачи.