Друго

Ховърборд

Ховърбордовете са сравнително нов продукт на пазара, но вече много малки и пораснали деца са запалени по тях. В случай, че понятието ховърборд ви е напълно непознато, нека уточним – това са основи с колела, върху които се стъпва с двата крака леко разкрачени. Управляват се благодарение на високотехнологични сензори, с които също така се поддържа и баланса. Когато управляващият го се наклони леко напред ховърбордът върви напред, като някои модели могат да развиват скорост от до 20 километра в час. С лек наклон назад управляващият забавя, спира или съответно дава на заден ход. Завиването става като единият крак стъпи леко напред, а другия леко назад.

Ховърбордовете се задвижват посредством един или два мотора, които черпят енергия от акумулаторна батерия. Според избрания модел могат да имат и други функции, като например система за пускане със смарт ключ или дори приложение за смартфон, което пречи на ховърборда да се използва от други хора освен собственика.

И въпреки че ховърбордовете не са онези фантастични летящи джаджи, които сме гледали в някои филми за бъдещето, те са особено предпочитан подарък от повечето деца, а фирмите-производители се стремят да правят все по-иновативни и с повече функции.

hoverboard-alien-8-b-black-bebelandКогато става дума за дете, ховърбордовете не са препоръчителни за най-малките, тъй като не са безопасни. Някои модели могат да развиват доста голяма скорост – до 15-20 километра в час и при евентуален удар или падане, детето може да пострада. Повечето ховърбордове се препоръчват за деца над 12-годишна възраст и в ръководствата на много са изписани страници с рисковете и опасностите, за да са максимално запознати родителите.

Когато избирате ховърборд за вашето дете е добре да не залагате на най-бюджетните модели, освен ако не сте сигурни какво купувате. В повечето случаи те са доста чупливи и калпави заради здравината на основата, използваните материали, пластмасовите колела, да не споменаваме сензорите, моторите и цялостната електроника.

Малко по-скъпите ховърбордове са по-удачен избор в повечето случаи, особено ако искате да сте една идея по-сигурни относно инвестицията си и по-дългата радост на детето. При тези модели се наблюдават по-качествени материали – от основата до пластмасите, колелата са метални, сензорите и моторите са по-качествени и цялостно са направени по-добре. Разбира се, скъпите модели имат и повече допълнителни функции и екстри, което в някои случаи не е за пренебрегване.

Акумулаторната батерия също е фактор, който е добре да се вземе предвид преди покупката. От нея зависи каква скорост ще развива ховърборда според това как ще захрани мотора, колко дълго ще се вози детето и колко ще тежи самата джаджа. Времето за зареждане също е жизнено важно, защото децата нямат много търпение и искат час по-скоро да се върнат върху любимата си играчка и да продължат да се возят, а някои модели могат да отнемат цяла вечност, за да се заредят.

Ховърбордовете са интересни и популярни играчки за деца, и не само. Могат да се определят като модерни скейтбордове. Всъщност самите вие може да се виждали децата от квартала да се возят на такива без дори да предполагате какво са те. Истината е, че едва ли има дете, което не би се зарадвало на подобен подарък, затова ако искате и вашето да е щастливо, можете да му изберете ховърборд, който отговаря на неговите или вашите изисквания и бюджет. Просто имайте едно на ум за безопасността и му разяснете добре рисковете от неразумното каране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *