Идеи и съвети

Топ съвети за получаване на бизнес кредит

Ако сте решили да кандидатствате за бизнес кредит то прочетете тези 3 съвета, за да сте сигурни, че няма да си загубите времето и че имате по-голям шанс за успех.

Кредитна история на МОЛ-а на фирмата.

Ако имате лоша кредитна история като физическо лице е голяма вероятността да получите отказ при кандидатстване за  бизнес кредит, дори документацията и счетоводните баланси на фирмата с които кандидатствате да са изрядни и показателите на фирмата да са добри.

На лице и е обратната ситуация. Ако като физическо лице имате отлична кредитна история, нямате и ден закъснение на вноска, но фирмата с която кандидатствате няма добри данни на счетоводните отчети ще е трудно да получите бизнес кредит.

Бъдете честни.

Не само при подаване на документацията при кандидатстване за бизнес кредит, но и при разговорите със служителя на финансовата институция в която кандидатствате. Банките и небанковите финансови институции имат достъп до богата информация и знаят как да проучват кредитната история.

kreditiАко дадената институция разбере, че сте подали невярна информация при кандидатурата, то е много вероятно не само за този кредит, а и за в бъдеще никога да не станете клиент на тази финансова институция.

Една малка неистина може бързо да се превърне в огромен проблем както в банката, така и извън нея. Най-добрият съвет е просто да се избегне това, като на първо място бъдете честни от самото начало.

Знаете от какво имате нужда и какво искате.

На теория колкото по-малка е сумата на бизнес кредита за който кандидатствате толкова по-лесно е да бъде отпуснат. Ако се нуждаете от 50 000 лв. банков кредит за оборотни средства, но решите, че е време да инвестирате и 80 000 лв. в нов офис, по-добре подредете приоритетите си и кандидатствайте са една от набелязаните цели, вместо за голям бизнес кредит комбиниращ сума за всичките цели на бизнеса.

Обратно на логиката колкото повече се нуждае фирмата от бизнес кредит, толкова по-трудно е да го получи в банките, но не е толкова трудно в небанкови финансови институции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *