Идеи и съвети, Услуги

Прекарах незабравима седмица в Бразилия

С жена ми обичаме да пътуваме и кажи-речи всяка година по един или два пъти си организираме интересно пътешествие. Харесва ни да се запознаваме с нови територии, култури и история. В началото на миналата година решихме да планираме по-грандиозно пътешествие до малко по-екзотична дестинация. Видяхме сайта на агенция ММ Травел и започнахме да разглеждаме предложените екскурзии там. Когато попаднахме на реклама с пътувания до Бразилия, мигновено решихме, че това ще бъде следващата ни дестинация. Тази страна винаги е била впечатляваща за нас и горяхме от нетърпение да я посетим. Цената за екскурзия в Бразилия с ММ Травел изглеждаше изгодна, а програмата в самата екскурзия беше изпълнена с интересни места и преживявания, така че нямаше какво повече да го мислим.

Няколко месеца по-късно вече слизахме от самолета в Буенос Айрес. Точно така, екскурзията всъщност започна в Аржентина и прекарахме няколко дни в нейната столица. След това се отправихме към водопадите Игуасу, като приключението ни в страната на самбата започна, когато стигнахме до бразилската им страна. Гледките, които се разкриваха, вървейки по пътеката към водопадите, бяха меко казано прекрасни, а кулминацията настъпи, когато се откри цялото величие на този природен феномен. Усещането беше наистина несравнимо зареждащо. Невероятните падащи водни каскади в комбинация с дивата тропическа природа ни накараха да се влюбим в Бразилия от пръв поглед.

Разбира се, следващият ден ни отведе в сърцето на Бразилия – Рио де Жанейро. Прекарахме цял ден в обикаляне на забележителностите из града, които са безброй. Сред най-интересните се отличават стадиона Маракана, градския театър, операта, музеите и цървките, както и колоритните улици и булеварди. В Санта Тереза на една от тях, на керамична плочка е изобразен дори и Рилския ни манастир от България. Следващият ден беше посветен на култовия плаж Копакабана, както и на по-модерния до него Ипанема, а на другия ден се насладихме на невероятната гледка и неземно усещане от хълмовете със статуята на Иисус Христос и Захараната Глава.

Приключенията не свършиха дотук! Седмицата завърши с незабравим круиз по река Амазонка и посещение на световния търговски център град Сао Пауло. Тотално различни места, които човек лесно може обедини в едно цяло с чудесната възможност да се потопи в културата и бита на истинската Бразилия в двете й полярности. Трудно можем да опишем всичко, което преживяхме по време на тази екскурзия. Изключително сме доволни от пътешествието и организацията, остана ни спомен за цял живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *