За дома, Обзавеждане

Матраци с покет пружини

Когато избираме матрак обикновено правилото за това, че колкото повече плащане – толкова повече получаваме, важи почти винаги. Матраците с покет пружини не са сред най-бюджетния избор, но за сметка на това подобна инвестиция е оправдана. Един качествен и добре подбран матрак може да служи вярно между 10-15 години, ако се поддържа правилно.

Матраците с покет пружини обикновено се разделят на два основни вида – със стандартни покет пружини и с мини покет пружинки.

Матраци със стандартни покет пружини

dvulicev-matrak-aruba-intershopВ по-бюджетните модели матраци пружините са със стандартен размер, което ги прави малко по-големи и обемни, а джобовете, в които са подредени обикновено са синтетични и с времето от движенията и тежестта върху матрака могат да се разместят. За сметка на това в по-скъпите модели матраци с покет пружини това е елиминирано, защото въпреки стандартния размер на пружината, джобовете са от нетъкан текстил, който е изключително здрав и няма риск от прокъсване или разместване.

При матраците със стандартни покет пружини опората и твърдостта започва да се регулира още с навивката на пружината. По-леко навити пружини означава по-меко ядро на матрака, а по-гъсто навитите осигуряват по-висока твърдост. Самият материал, от който са изработени пружините също е от значение за твърдостта и здравината на ядрото.

Обикновено моделите матраци със стандартни покет пружини са проветриви и по този начин се намалява запарването и влагата по време на сън, което допринася за по-добрата цялостна почивка, а освен това намалява драстично риска от образуване на вредни микроорганизми.

Матраци с мини покет пружинки

Този вид матраци с покет пружини е по-луксозен и съответно малко по-скъп. Според модела мини покет пружинките могат да бъдат върху друг пакет пружини с по-голям размер или върху ядро от друг материал. Подобни матраци могат да съдържат в себе си до 30 хиляди пружинки. Всеки джоб с миниатюрните пружинки по матрака спомага за равномерното разпределяне на тежестта и придаване на максимално добра опора.

Матраците с покет пружини обикновено имат и други материали в себе си, по обясними причини. Често в моделите производителите добавят един или няколко слоя от даден материал, а понякога и смесица от няколко. По-бюджетните модели са с рефлекс пяна, която е по-евтина алтернатива на мемори пяната. Разбира се, мемори пяната присъства най-често, като може да се намери както в по-евтини модели, така и в по-скъпи. Латексът също е възможност, която не е за пренебрегване, тъй като е хипоалергенен и запазва формата си и съответно ще спомага за запазване цялостната форма на матрака и по-дългия му живот.

Независимо от избора на типа матрак с покет пружини, дамаската, която ги обхваща също не е за пренебрегване. Обикновено повечето модели идват с калъф, който е хипоалергенен и материята не задържа влага и не позволява развиването на акари и други вредни бактерии. Най-често срещани са вълната, памукът, кашмир, конски косъм и латекс, като никой от материалите не може да се нарече компромисен и каквото и да изберете – няма да сгрешите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *