Професии

Корпоративен адвокат: функции

Корпоративните адвокати имат различни функции от гражданските

Корпоративен адвокат се нарича адвокат, който е специализирал корпоративно право. В САЩ има приблизително 67 000 корпоративни адвоката, които работят средно по 50 часа седмично, с нищожната начална заплата от 64 000 долара годишно, която евентуално след 5 години ще стане 93 700 долара, а след 10 или 15 години може да стигне до 139 000.
Каква е ролята на един корпоративен адвокат?

Ролята му е да осигури законност на търговските сделки, да съветва корпорациите за техните законни права и задължения, включително и задълженията и отговорностите на корпоративните служители. За да могат да вършат това, адвокатите по корпоративно право, трябва да познават всички аспекти на законовите положения при изготвяне на договори, да са запознати с данъчното право, сигурността, банкрута, закона за интелектуалната собственост, лицензионните режими и много други неща специфични за конкретния бизнес на корпорацията, за която работи адвоката.

В практиката на корпоративния адвокат има по-малко съперничество отколкото при гражданското право. Адвокатите на двете страни при сключване на сделката не са опоненти, а хора, които имат обща цел да улеснят сключването на сделката. Един адвокат определя корпоративните адвокати като “прислужници на сделката”.

Сделките обикновено се сключват между почтени и благородни хора. Корпоративните адвокати структурират провеждането на сделките, подготвят документите или неточностите в финансите на участниците в сделката, водят преговори и посещават събрания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *