Друго, За дома, Идеи и съвети, Обзавеждане

Картини на Джоузеф Търнър, които могат да се репродуцират

Ако сте привърженици на изобразителното изкуство и по-специално на направлението на романтизма в него, няма как да не сте чували за Джоузеф Търнър. Английският художник е прочут със своите невероятни пейзажи, най-вече тези, изобразяващи морето и неговите брегове. Мнозина го смятат за гениален акварелист и то с право. Джоузеф Търнър впечатлява с маслените си картини и хубавите светли цветове, които използва в тях. Ето защо е толкова приятен фактът, че всеки може срещу изключително достъпна цена да поръча репродукция на някоя от неговите картини и да декорира дома си с нея. Това е възможно в онлайн магазина Reprodukcii.com.

Споменахме вече удивителните морски пейзажи, с които е прочут британският художник, затова ще се спрем по-подробно на някои от другите му картини. Не по-малко забележителна е и „Дартмур източника на Тамар“. Изобразеното хълмисто поле е толкова реалистично, че човек би помислил, че наблюдава професионална снимка. Майсторството на твореца е повече от очевидно, с оглед на невероятната смесица от жълто-кафяви нюанси и шарки. Изумителна е красотата и на прекрасно изрисуваното небе с бяло-сиви къдели от облаци по него.

Една от картините на Джоузеф Търнър, която изобразява величието на природата в най-пълна степен, е „Водопада Райхенбах“. Именно в това произведение личи геният на художника и майсторството, с което кара ярките цветове да преливат и да внушават величие у картината. Загледайте се – можете да чуете грохота на огромния водопад само чрез взиране в платното. Друго забележително изображение на природата от Търнър е „Бреговете на Довър“. Тук акцентът не е толкова върху морските води, а по-скоро върху естествената красота, която ги опасва. Известното пристанище е нарисувано по спиращ дъха начин, който прави всякакви коментари и критики към картината напълно излишни.

Английският майстор на четката е оставил като наследство и редица страхотни пейзажи, изобразяващи градска обстановка и архитектурни забележителности. Няма как да не се влюбите, например, във „Венеция от верандата“. Този прословут италиански град е служил като вдъхновение на голяма част от художниците по света, но Търнър е свършил блестяща работа, рисувайки го през своя собствен поглед. Успял е да ни покаже със завидно майсторство всичко типично за Венеция – малките лодки, големия воден канал и забележителните сгради от двете му страни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *