Услуги

Как се разви SEO през годините

SEO или оптимизацията за търсачки претърпя коренни промени за няколко години. В началото търсачките бяха доста прости скриптове, които отчитаха много повторения на една фраза в една страница и я изтласкваха напред в резултатите си. Ако тя беше добавена и в мета таговете то самата страница литваше “над рекламите на Google” 🙂 . Оптимизацията на сайтове беше повече от проста, но в един момент алгоритмите или критериите им за класиране станаха “умни” и се формираха десетки плюсове и минуси, според които се нареждаха страниците по важност. Оптимизаторите с дългогодишен опит, които се интересуваха живо от материята бързо намираха своите пътища, по които да продължат своята работа ефективно и в полза на клиентите си.

Днес SEO е доста по-сложно, но все пак има начини и похвати, които позволяват класирането на сайтове в челните места на търсачките. Докато преди години основно линковете бяха движещата сила в оптимизацията, днес много важно е и съдържанието на всяка страница. То трябва да е уникално и в тон с темата на сайта ако искате страниците ви да се класират подобаващо. Линковете естествено също са много важни, но е препоръчително да бъдат от сайтове с релевантно съдържание и да бъдат оградени от текст, а не “голи”. Така примерно ако имате сайт за котки, а линкът ви е в сайт за ретро коли търсачките ще го сметнат за неподходящ и може да не му дадат подобаващата сила въпреки че втория сайт може да е високо авторитетен.

Можем да заключим, че подходящи линкове и уникално съдържание са ключови за SEO днес, но все пак всички допълнителни линкове и съдържание в сайта са плюс, който търсачките оценяват. Добавяйте линкове, които сочат към вашия сайт “плавно” и през определен период от време ако не искате те да се сметнат за СПАМ и да му се отразят негативно. За повече информация относно оптимизацията на сайтове може по всяко време да се обърнете към експерт по дигитална реклама, който може да ви даде правилната консултация или да му възложите вашата задача.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *