Друго

Диоптрични рамки за мъже – как да ги изберем, според важни критерии за лято 2020.

Магазини и салони предлагат богат избор от очила, рамки за очила и всякакви аксесоари. Благодарение, на тях, не само ще виждате по-добре, но и ще изглеждате стилно за летния сезон. Сега ще ви запознаем с видовете модни диоптрични рамки за очила, с които може да създадете безупречна визия. Това се отнася не само за нежната половина от човечеството, но и за избора на мъжки диоптрични рамки за очила.

Как да определите типа на лицето си

На пазара е представено голямо разнообразие от оптики, сред които всеки може да намери стилен, индивидуално подходящ аксесоар засебе си. Важно е, да изберете правилния вариант, който ще подчертае полезните аспекти на външния ви вид, ще се съсредоточи, върху очите, съответствайки на вашето изображение.

На първо място, трябва да научите как да определите свой собствен тип. За целта направете следното:

  • Застанете до огледалото на ръка разстояние;
  • Очертайте силуета от брадичката до линията на косата (с помощта на маркер върху огледалото).

След това можете да отстъпите няколко стъпки и да оцените геометрията на вашата рисунка.

Изборът на рамки за очила според формата на лицето е най-лесен за притежателите на равномерен овал на лицето. Това се счита за правилната структура. Но всеки параметър може да бъде благоприятно изгладен / обран.

Относно размерите на диоптрични рамки за мъже

Съсредоточете се върху правилото, че аксесоарът не трябва да излиза много отвъд овала на лицето. Веждите трябва да са напълно видими. Всички рамки за очила имат маркировка. Тя се намира в крайната част на арката – на ушната мида и показва три основни параметъра:

Ширината на отвора за лещата – това е важен индикатор за коригиращата оптика, тъй като редица диаметри не са подходящи всички стойности на късогледство. Стандартните размери са 44 – 48 мм.

Дължината на моста – това е метал, пластмаса или направен от друга материална дъга, която държи две сфери заедно. Нормата е – 18 – 19 мм.

Ухото може да бъде по-голямо или по-малко, особено за деца, но класическият параметър е 144 – 146 милиметра.

Как да изберем правилната форма диоптрична рамка за мъже?

Опитайте се да изравните визуално несъвършенствата (широк или голям нос, големи скули или бузи) и балансирайте долната и горната част. С помощта на аксесоара, визуално „опъвате“ лицето си или, напротив, правите го по-закръглено.

Коя рамка е по-добра – метална или пластмасова

Още преди 10 години корекционната оптика се базираше на тънки и изящни овали, които рамкираха лещите само с 1-2 милиметра. Сега тенденциите сигнализират, че си струва да обърнете внимание на продукти с масивни, ярки и изпъстрени дизайни. Това се отнася не само в аспекта на дамски диоптрични рамки, но и за мъжки диоптрични рамки за очила.

Металът може да е по-устойчив, но с продължително носене и излагане на околната среда, частите се окисляват. След 2-3 години ще е необходима смяна на аксесоара. Ако имате възможност да вземете няколко вида рамки и да ги замените, те ще ви служат за по-дълго време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *