Друго, Здравословно хранене, Идеи и съвети

Водораслите АФА от езерото Кламат в Орегон – факти и ползи

Вододораслите АФААфанизоменон Флос Акве)  са диворастящи.  Te се добиват от Горното Кламатско езеро (Upper Klamath Lake), което е разположено в южата част на щата Орегон. Езерото се намира в близост до свещения връх Шаста, считан от някои езотерични учения за муладхара чакра (1-ва чакра) на планетата Земя. Някои обясняват силния ефект на водораслите АФА с близостта на този свещен връх.

Периодът, през който се събират водораслите е през лятото, обикновено в периода между юни до ноември. Тогава водораслите са в цъфтеж и изпълват езерото.

Водораслите АФА се добиват от шлеп, който загребва ги от езерото. След това те се транспортират към събирателен резервоар, където преминават процес на филтриране и обезводняване. После водораслите  отиват в изолиран хладилна цистерна където се охлаждат. Съхраняват се в цистерна от неръждаема стомана, докато не се прехвърлят в резервоар за хранителни цели и се транспортират до брега.

От там се транспортират охладени до сушилнята, където се извършва изсушаването им при физиологичен патентован процес(около 40 градуса), което запазва ензимите и хранителните вещества в тях максимално близо до първоначалното им състояние.

Каква е дозировката на приемане на  водораслите АФА?
Ето една примерна схема: Възрастните могат да започнат с една капсула на ден през първата седмица, две капсули дневно през втората седмица, три капсули на ден през третата седмица и четири капсули на ден през четвъртата седмица. Дозата може да се променя, в зависимост от това как организма ни  усеща водораслите.

Мога ли да изям твърде много водорасли АФА?
Водораслите са пълноценна храна. Поради богатото хранителното съдържание на Кламатското синьо-зелено водорасло АФА, от време на време някой може да изпита свръхстимулация или леко разстроен стомаха. Ако това се случи, дозата трябва да се намали до една капсула на ден, докато тялото се настройва към водораслите. След запознаването му с водорасли и неговите ползи, може да искате да увеличите или намалите дозата, в зависимост от това как се чувствате.

Кога е най-доброто време да се вземат на водораслите?
Добре е да се взимат преди хранене. През нощта не е добре да се взимат, освен ако по някаква причина не желаем да останем будни(учене, работа, любов, празненства)

Могат ли да вземат на водораслите, по време на бременност и кърмене?
Да, кламатското микроводорасло АФА е пълноценна храна

Може ли да се дават  водорасли на децата?
Да.

Могат да се взимат водораслите заедно с  другите  витамини, лекарства или билки?
Да, водораслите са суперхрана, която може да се взима заедно с други храни и витамини

Ползите от водораслите АФА?
Като суперхрана кламатското синьо-зелено водорасло е богато на бета-каротин , B-12, хлорофил , от съществено значение са и есенциалните мастни киселини и минералите, от които тялото ни се нуждае за регенерацията на клетките. Водораслото подхранва имунната система, подхранва мозъка и подобрява емоциите ни.

Има ли странични ефекти от приема на АФА?
Като цяло – не. Може в отделни случаи да има известно стомашно разстройство, поради детоксикиращите функции на водораслото. Ако това се случи може за кратко време да намалим дозата. Ако пък не усещате ефект от водораслите – увеличете дозата. Не забравяйте да пиете повечко вода!

Каква част от водорасли се абсорбират от организма?
Кламатското синьо-зелено водорасло АФА съдържа до 70% белтъчини, което е повече от всяка друга  храна. Около 98 % от него се усвояват от организма без разход на енергия за усвояването му. Съвършена биогенна храна!

Можем ли да надебелеем от водораслите?
Водораслите съдържат 50 мг мазнини (от растителни липиди, без животински мазнини) на всеки грам от теглото. Те действат като потискащи апетита. Един грам водорасли АФА съдържа 4 калории. Водораслите АФА не съдържат холестерол.

Какъв е контрола на качеството относно замърсяването, токсини и др.?
След всяка реколта водораслите се тестват за всички общи токсини. Всяка партида се тества за Салмонела, Ешерихия коли, дрожди, плесени. Водите на езерото всяка година се тестват за бактерии, фекални колиформи, микроцистин и нитрати. Всяка партида водорасли има съпътстващо удостоверение за чистота.

Каква е разликата между Кламатското синьо-зелено водорасло AФА и Спирулината.
Масовата спирулина се отглежда обикновено в бетонни или пластмасови басейни със съдържание на натриев хлорид, сол, често 100 пъти по-голямо от Кламатското синьо-зелено водорасло. Кламатското синьо-зелено водорасло е 98% усвоимо, а Спирулината  е около 65-70% усвоима, в  зависимост от това как е обработвана.

Поради факта, че езерото Кламат има около 10 метра утайка от  органични хранителни вещества, в следствие миналата вулканична дейност в района, то АФА-та  притежава повече хранителни вещества. По-голямата част от спирулината на масовия пазар е изсушена при висока температура, която похабява полезните вещества.

Кламатското водорасло АФА съдържа около 300мг хлорофил.  Хлорофилът може да бъде ефективен детоксикатор на токсините от околната среда.

Водораслите АФА са внимателно и селективно събрани от езерото Горен Кламат, притежават необходимите сертификати за качество. Сушени са при ниска температура, която запазва полезните инградиенти в тях. Ползите от тях са големи. Опитайте водораслите и се убедете сами!

Източник: www.kolastra.eu

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *